Toppbild3

Ditt bidrag hjälper djuren!


Bidrag
 
SOS Animals Sverige arbetar ständigt för att rehabilitera och utplacera utsatta och vanvårdade hundar. Årligen placeras hundratals djur i nya varaktiga hem genom SOS Animals försorg. För att verksamheten skall utvecklas behövs bidrag och stöd i olika former. Genom att bli medlem inte bara stödjer du arbetet utan har också chansen att delta i och påverka arbetet.
 

Ditt bidrag gör skillnad!

SOS Animals hundgård har vissa löpande utgifter som vi så långt det går försöker hjälpa dem med. Hjälp oss gärna med ett bidrag, litet som stort. För att öronmärka din insättning på pg 183341-7 eller swish 1233196557 använd någon av rubrikerna nedan. Tack för ditt stöd!

If you wish to make a donation to the Swedish organisation, even though you do not live in Sweden, you are of course most welcome to do so! SOS Animals Sweden use the bank Nordea, IBAN is SE1995000099603401833417 and BIC/SWIFT is NDEASESS. Thank you for your support!

 

KastreringKastrering

SOS Animals arbetar för att minska antalet oönskade hundar och en viktig del i det arbetet är att kastera samtliga hundar som kommer till hundgården. SOS bjuder regelbundet in veterinärer till kastreringsprojekt då alla som vill låta kasterera sin hund är välkomna. För en valfri donation har alla råd att se till att deras hundar inte bidrar till oönskade valpar. För att täcka detta behov försöker SOS ha en veterinär på plats minst en gång per månad.

 

Chipning

Vaccination och chipmärkning

Samtliga hundar som kommer till SOS hundgård vaccineras och märks med mikrochip vilket krävs enligt spansk lag. Detta är något SOS även erbjuder allmänheten när veterinär är på plats. Att underhålla samtliga hundars vaccinationer tillsammans med övrig veterinärvård är en av de största omkostnaderna för den spanska organisationen.

 

ScaliborScalibor

För att skydda hundgårdens hundar mot fästingar, loppor och löss försöker man se till att så många hundar som möjligt bär ett scaliborhalsband. Scalibor är också det mest effektiva skyddet mot sandmyggorna vilka sprider leishmania. Också de hundar på hundgården som är smittade med leishmania behöver skydd för att inte riskera återsmitta. Ett scaliborhalsband kostar ca 23 euro i Spanien och har full effekt under sex månader. Att försöka hålla hundgårdens hundar med två halsband om året är en stor omkostnad. Utöver detta används också medel som Frontline och det starka schampot Supona för att hålla efter ohyra. Bidrag till detta, litet som stort, tas tacksamt emot!

 

 

Kennlar

Kennlar

På SOS hundgård finns i dagsläget olika typer av kennlar, kaklade och instängslade. På grund av problem med byggnadslov används ett stort antal provisoriska kennlar vilka kräver kontinuerligt underhåll. De plasthus som används som skydd är dyra i inköp och har en begränsad livslängd men är också de som fungerar bäst att hålla rena. Den spanska organisationen arbetar hårt med att hålla hundgården ren och med att löpande byta ut hundhus, solskydd och pooler i plast för hundarna att svalka sig i sommartid.

 

TransportTransport

För att hundarna som SOS Animals Sverige placerar ska nå sina nya hem krävs godkända transportburar. Burarna används flitigt och håller tyvärr inte en evighet. På hundgården används de även för att frakta hundarna till veterinär.

 

 

 

Volontärarbete

Vollis

Om du är sugen på att göra en insats på plats kom och arbeta på SOS Animals hundgård! Din hjälp blir enormt uppskattad och du får möjligheten att förgylla dagarna för hundgårdens hundar och se resultatet direkt. Mer information om att arbeta som volontär hittar du här.

Hjälp oss hjälpa! Sätt in en gåva på pg 183341-7 eller swisha till 1233196557