Toppbild13

Tula

3 juni 2019

Hälsning från Tula

Vi hade bestämt oss för att skaffa en vovve till familjen och jag och mannen åkte efter att ha haft kontakt med Jeanette till Munsö för att träffa en förhoppningsvis blivande familjemedlem. Jag kommer ihåg mötet på Munsö när hela drösen hundar av alla storlekar och raser kastade sig över min man och Tula sprang rakt fram till mig, som gick några meter bakom, och ställde sig på bakbenen och kramade mitt lår. Där var vi fast! Så vi bestämde då och där att Tula skulle få följa med oss hem till västkusten. 

Det har nu gått många år och Tula fyllde 10 år i februari. Hon hade väldiga problem första året med allergi, vi gjorde en allergiutredning på henne och sedan dess får hon en spruta en gång i månaden mot en viss typ av kvalster och har varit symptomfri sen dess. Med medicin, bra kosthållning, superveterinärvård, mycket omvårdnad i hemmet så har Tula mått toppen hela vägen! Vi gjorde en "seniorkontroll" med ett antal prover för ca ett år sedan och veterinärens utlåtande var "Detta är ingen seniorhund! Henne får ni ha kvar i många år till" Vilken lycka att höra det! 

Tula fick en lillmatte i november och har sen tidigare två lillhussar, så vi har fullt upp och Tula är den bästa luddterapeuten i hela världen! Hon ger vår familj så oerhört mycket, har aldrig ens morrat eller visat tänder åt någon, har med sitt liv försvarat oss vid två allvarliga situationer och skänker lekfullhet, värme och glädje till hela familjen. Vi har aldrig tränat eller övat särskilt mycket med henne men ändå fattar hon, rymmer aldrig trots att hon är mycket lös, hon håller koll på flocken, lyssnar och känner in, hon och vår treåring verkar har ett hemligt språk. Hon älskar barn och är gärna med och nosar när de leker även om det är högljudda och vilda så ska hon alltid vara med. Alltid lugn och avslappnad. Hon har värmt alla våra tre små i sängen och vi har aldrig behövt vara vakna knappt en enda natt för Tula har gjort jobbet med alla tre!  Hon får många att höja på ögonbrynen över den positiva effekt hon har på barn och andra hundar med trista erfarenheter och beteenden, men så är hon ju bedårande söt också. Hon är en av våra 4 himmelbitar! 

Vi är så glada att ni finns och vi gör allt vi kan för att göra reklam för er och ert arbete, har dock inte alltid tid med sociala medier men vi har fått flera att tänka om angående "rasuppfödda kennelhundar"! 

Tula är ingen ikon, men hon kommer att bli, än så länge är hon vår stjärna på jorden

Varma hälsningar,

Helena och Jens, Tula, Henry, Axel och Linn

 thumbnail_DSC_0503thumbnail_Tula3thumbnail_Tula2 2