topphundar-bilder

Nikita - är placerad

Namn: Nikita
Kön: Tik
Ålder: Född november 2012
Vikt: 24 kg
Mankhöjd: 58 cm
Hals: 45 cm

Beskrivning:

Faddrar från juni 2017

Halina Nacewicz-Anjedani

Cecilia Löfveberg


24 juli 2017

Vi är mycket glada att kunna meddela att Nikita nu äntligen har fått flytta till ett eget hem. Vi önskar henne och familjen lycka till framöver.12 maj 2017

Nikita har nu flyttats till fadderhundar. Vi bedömer det så att om hon öht skall ha en chans att kunna bli placerad bör det vara till någon som träffar henne på plats, lär känna henne och förstå de behov som hon har. Det krävs en hel del från den person som vill bli hennes nya familj. Då Nikita har svårt med andra hundar och måste ha munkorg på promenader är det viktigt att allt blir rätt vid en eventuell placering. Om någon har frågor om henne så kan ni kontakta Nina Ihrner på tel 0707-413510.
9 april 2015

Nikita hittades av en volontär som var ute och gick med ett gäng andra hundar. Hon var i gott skick förutom ett öga som rann och var irriterat. Det visade sig att hon hade en medfödd missbildning på det undre ögonlocket vilket gjorde att ögonfransarna stack in i ögat. Det var en enkel operation för en ögonspecialist och Nikitas öga är nu helt återställt.

Nikita har bott på gården i nästan 2 år nu och är en härlig, glad och energisk tjej. Hon trivs inte alls med kennellivet vilket gör att hon är mycket stressad på gården.
Nikita fungerar tyvärr inte så bra ihop med andra hundar då hon lätt stressar upp och gärna blir för "hård" mot de andra hundarna.
Om Nikita är kopplad vid möte med en annan hund gör hon utfall, men lockar man med godis så går hon fint bredvid.
Detta beteende bottnar ofta i osäkerhet så att stärka Nikitas självförtroende och känslan för andra hundar till något positivt är något man måste jobba med.
Förutom detta går hon bra i kopplet och älskar att träna under promenaden. Hon har inte uppvisat något direkt jaktintresse så förmodligen kommer hon kunna gå lös efter att man tränat inkallning med henne.

Nikita har skött sig bra både i bilen på väg till veterinären och på kliniken. Hon tycker mycket om människor och lägger sig gärna på rygg för att få magen kliad.

Nikita har en hög energinivå och vill gärna komma till ett aktivt hem där man har tid och kunskap för att träna med henne. Vi tror även att hon fungerar bäst som ensam hund i familjen.

När volontärerna tagit ut Nikita på träning så är hon enormt lättlärd. Hon vill verkligen jobba och spår, lydnad osv hade hon troligtvis tyckt varit jättekul!
Hon får sin mat i Kong idag vilket hon uppskattar, men som sagt så är kennellivet inget för denna tjej, hon behöver mycket mer aktivering än vad vi kan ge henne i hägnet och det kan även vara därför hon har denna frustration mot andra hundar.

Nikita har bott på gården väldigt länge nu och det skulle vara himla fint att få se henne i ett eget hem där hon fick utlopp för sina behov och få slippa att bo själv (vilket hon gör idag då hon inte kan bo med någon annan hund i dagsläget).
Hon är född i November 2012, väger 24 kg och är 58 cm hög, vi skulle tippa på att hon har ganska mycket schäfer i sig.