Untitled

Harry - finns i Sverige

Namn: Harry
Kön: Hane
Ålder: Född Juni 2012
Vikt: 23 kg
Mankhöjd: 63 cm

Beskrivning:

Harrys familj måste tyvärr placera om honom, han kom till dem i april 2013. Då hette han Barney. Nedanstående text är skriven av hans familj och han finns kvar hos dem tills han får en ny familj.

Vi har efter långt övervägande och många svåra överläggningar kommit fram till att vi inte kan erbjuda honom den vardag han behöver. Harry går lätt upp i stress och blir osäker kring kopplade möten med andra hundar, människor, ibland bilar eller cyklar. Det beror helt på hur mycket fokus vi ger honom och hur observant man är på vad som händer ur hans perspektiv. Osäkerheten han har kring dessa möten ger sig uttryck i skall och ryck i kopplet. Han verkar då så klart skrämmande men har aldrig visat rent aggressivt beteende då det i grunden rör sig om osäkerhet och rädsla. Harry är så flockkänslig och har lätt för inlärning att det nog på sikt kommer gå utmärkt att ha honom lös i skog och mark. Han har antagligen podenco i sig så man får se upp lite med jaktintresset bara, men hittills har flocken varit mer intressant. Han älskar att springa, med oss, andra hundar eller efter bollar. I hemmet med den trygga "flocken" är han en mjukis med mkt lekglädje och när man kommit honom nära är han även en kelgris. Troligtvis är det schäfer eller liknande i honom så han har visat vaktbeteende när det kommer folk på besök. Då skäller han tills han anser att läget verkar under kontroll. Han verkar även ha lite vallhund i sig. För att ge honom en trygg vardag har vi gått till en hundtränare/psykolog och fått en rad bra tips på lekar och övningar som gett bra resultat. Eftersom vi har en dotter, en till hund och en katt samtidigt som vi jobbar och pluggar blir det helt enkelt för tidskrävande för oss vilket går ut över alla i hemmet, framför allt Harry. Det är aldrig några problem att duscha, klippa klor eller torka hans tassar.

Harry skulle må bäst i ett hem på landet eller i ett lugnt område. Han kan bo själv eller med en eller flera andra, äldre tryggare hundar. Det är inte självklart att det skulle funka med katt i nya hemmet, men det har gått bra för oss (med hundvan katt). Han ska nog inte bo med små barn, våran dotter är 5 år och det har gått hur bra som helst men barn han inte känner (hennes kompisar) funkar inte..
Han älskar att spåra och har visat stort intresse för kantarellsök. Redan vid första spåret vi la ut gick han direkt in i det tull fullo. Att spåra har en märkbart positivt lugnande inverkan. Harry är så intelligent och tycker det är så kul att lära sig nya saker att han kan bli en riktigt följsam hund

Men det är en lång väg dit med mycket jobb, många timmar och framför allt mycket belöning.

IMG_1250

DSC_2289

IMG_0357

IMG_1423

IMG_1324