Klar1

Luther

Namn: Luther
Kön: Hane
Ålder: Född september 2014
Vikt: 46 kg
Mankhöjd: 72 cm
Hals: 42 cm

Beskrivning:

11 juli 2017

Det har visat sig att det finns en del att jobba med gällande Luther innan han kan vara klar för placering. Vi återkommer med info när man återigen kan anmäla intresse på denna vackra, stora kille.
7 februari 2017

Luther är en väldigt hängiven hund som vill vara till lags och ha uppmärksamhet från "sin" människa. Men man måste förtjäna den, man får tillbaka det man ger honom. Ger man mycket tid och engagemang har man hans tillit och kärlek i mängder. Vår volontär Ebba säger om honom: ”vissa tycker att han lyssnar dåligt och upplever honom som ”opersonlig” men med mig är han en av de bästa och mest uppmärksamma hundar jag någonsin träffat”. Detta beror säkert just på att Ebba ger honom mycket tid och uppmärksamhet.
Han kan vara nervös och lite skeptisk till nya saker han träffar på under promenaden men har man bara en bra attityd och är säker på sin sak så litar han på en och släpper snabbt sånt!
Luther tycker om att lära sig nya trick nu när han blivit mer glad i maten och uppskattar alltid en godis. Kasta boll och ha dragkamp tröttnar han aldrig på!
Och som det står i tidigare information är fortfarande favoritstunden att få vara i huset. Om det är sämre väder någon dag så tillbringar han gärna den dagen i sängen bredvid Ebba, antingen sover han eller så ligger han bara bredvid och myser.
Han älskar en lugn lunkande promenad men är jätteduktig om man är ute och springer med honom. Han kommer ju behöva ett aktivt hem då han är stor och har mycket energi men han är ingen hund som ligger och tuggar sönder saker för att han blir stressad!

Nu hoppas vi att personen/familjen finns som gärna vill ha denna stora fina kille i sin familj, helst vill vi att ni bor lantligt, och som tidigare skrevs bör det ej finnas för små barn i familjen, de kan lätt bli omkullvälta.

22 september 2016

Luther sågs av volontärerna under några veckor i juli när de var ute med gårdens hundar. Man kunde se på honom att han var i behov av hjälp,han var mycket underviktig och led uppenbarligen i värmen. De ställde ut mat och vatten till honom men varje gång när de gick ut för att försöka få tag ihonom var han försvunnen. Plötsligt tog han sin tillflykt in på gården hos en kvinna som sedan såg till att han fick komma till SOS. Lättnaden var stor på gården då han kom in då de var oroliga för att han kanske inte längre var i livet då man inte hade sett honom på några dagar.

Luther undersöktes av veterinär som också tog blodtester på honom, allt var bra förutom att han behövde mat, vatten och vila.

Han är en vänlig jätte som mesta tiden är mycket lugn och lätthanterlig trots att han inte alls trivs med att bo i en kennel. Luther har antagligen varit ”på fri fot” under en längre tid och är van vid att kunna vandra omkring. När han hade varit på SOS några dagar och kände sig något starkare kunde han ibland börja låta precis som om han grät när han låg i sin kennel, som om han kände sig instängd och ville komma ut igen. Det var mycket sorgligt att höra honom så ledsen. Nu har det dock slutat och Luther är en mycket lyckligare hund. Han delar för närvarande kennel med McKenzie och det fungerar riktigt bra.

Han går mycket bra i koppel, nästan som att ha en liten ponny som travar på bredvid. Han har också fått bada men det var inte något han uppskattade.

Luther är som lyckligast när det är hans tur att få komma till volontärernas hus, det får han göra två gånger i veckan och han uppför sig bra inomhus. Han accepterar de små hundarna som bor i huset. Under tiden han besöker huset är dörren alltid öppen och han får fritt vandra omkring på området men han föredrar att hålla sig nära människor. Luther njuter av mänskligt sällskap men han är inte van vid kram och kel, han tycker om när man bara försiktigt klappar honom.

Luther har snabbt blivit en favorit hos några av volontärerna. När han nu vant sig vid kennnel-livet och kunna varva ner kommer han att bli en fantastisk hund. Trots att han fortfarande är underviktig förbättras hans kondition snabbt. Man vet ju inte alls varifrån han kommer men när man gissar vad han kan vara för raser tror vi att han kan vara Galgo mixad med en annan mycket stor ras, eventuellt Mastin Espanol. Han kommer säkerligen väga minst 50 kg när han har återhämtat sig helt och blivit i perfekt hull/kondition. Luther saknar en av sina framtänder vilket inte har någon betydelse för hans utseende, han har ett vackert ansikte.

Helst söker vi ett lantligt hem till Luther. Pga hans storlek är det nog bäst om det inte finns små barn i hemmet. Han kommer bra överens med alla hundar han hittills har träffat, så det får gärna finnas någon kompis i hemmet, annars tror vi att han också skulle kunna passa som ensamhund.

nyStor

Ny6feb

ny10feb

ny14feb

Ny3feb

ny8feb

Ny5feb