Untitled3

Samson - bokad

Namn: Samson
Kön: Hane
Ålder: Född maj 2015
Vikt: 20 kg
Mankhöjd: 54 cm
Hals: 34 cm

Beskrivning:

17 april 2017

Samson hittades i ett väldigt dåligt tillstånd bredvid en väg sommaren 2016. Han var extremt tunn, pälsen var tovig och han var täckt av löss och fästingar. Han fick då komma hem till Maria, en kvinna som har en privat hundgård. De första veckorna var det pga hans tillstånd många resor till veterinären, det var tack och lov inget allvarligt. Den första tiden valde han att bo i garaget, han var liksom ”avstängd”, ingen glad kille. Efter några veckors boende i garaget så valde han själv att flytta in i huset i stället, där fler andra hundkompisar redan bodde. Sedan dess har hans utveckling gått framåt.

Då det redan bodde många hundar i huset var meningen att han skulle få flytta in i en kennel i den närliggande hundgården. Så skedde också och det fungerade bra men under vintern fick han sår på sina ögon, som det tidigare inte alls varit några problem med. Kennlarna är utsatta för olika väderlekar vilket kan ha gjort sitt till. Samson fick då flytta tillbaka in i huset igen och man behandlade hans ögon med ögondroppar. Behandlingen hjälpte och han har inte några problem längre, det enda som syns nu är lite ärr men synen är oförändrat bra.

Nu är Samson en vacker och frisk hund, hans självförtroende har växt under de senaste månaderna och nu hänger han med de andra hundarna när de hälsar gäster välkomna till huset. Ibland kan han ge sig ut på äventyr, då går han in på grannens tomt och kollar lite, sen kommer han tillbaka, det blir aldrig några långa utflykter utan han föredrar att stanna nära huset och vara nära sina människor. Samson har fått koppelträning men han kan också vara lös. När de varit iväg på veterinärbesök har han alltid varit samarbetsvillig och det har aldrig varit några problem. Nu är det dags för Samson att få en egen familj, ett föralltidhem där han kan få känna sig säker och trygg, då hans början i livet inte var den bästa så är denna fina kille verkligen värd det. Han är en vänlig och intelligent hund som i rätt hem kommer utvecklas och bli en underbar familjemedlem. Då han är border collie så vill vi också att familjen vill aktivera honom så han får använda sitt huvud.

Samson kan vara klar att resa inom kort.

stor

Niels new day pics 022

Niels new day pics 024

Niels new day pics 012

Niels new day pics 019