324

Pepe

Namn: Pepe
Kön: Hane
Ålder: Född januari 2015
Vikt: 11 kg
Mankhöjd: 38 cm

Beskrivning:

Pepe kommer behöva mer tid på sig innan han kan placeras, återkommer med info när det är aktuellt!7 maj 2017

Pepe finns nu i fosterhem sedan 30 april. Han är en försiktig kille som nog kommer behöva lite tid innan han är redo för placering. Han har ju hela sitt liv haft sin bror som sin trygghet, nu har Bobby fått ett eget hem så det är ju en stor förändring för Pepe. Det sker dock framsteg hela tiden, små steg mot att han blir en tryggare vovve. Han är inte säker på människor utan det verkar som om han inte blivit så bra behandlad tidigare. Det är nog något som ligger längre tillbaka i tiden än från det fosterhem där han bodde i Spanien. Där fick de ju tyvärr lov att bo ute men det var inte någon som var elak emot dem. Det känns så skönt när han försiktigt börjar komma nära för att få lite kel, men det är ännu korta stunder, då det verkar som om han är osäker på om man verkligen ska behandla honom väl. Pepe tycker mycket om när det är dags för promenader, då försöker han bjuda in de andra hundarna till lek och vill springa runt.

Vi valde att låta Pepe få komma till fosterhem trots att det kan dröja ett tag till placering av honom pga att Bobby skulle få eget hem och det kändes inte rätt att lämna kvar Pepe utan de fick göra resan till Sverige tillsammans. 

Vi hoppas förstås att den familj/person finns som ändå känner att denna fina kille skulle kunna bli en framtida familjemedlem, att man är villig att ge honom all den tid han behöver.

Skulle nog också säga att det nästan är en förutsättning att det redan finns en hund i familjen.

Är ni/du nyfiken på honom så kontakta mig gärna. Jeanette 070-31637604 april 2017

Gemensam beskrivning:

Bobby och Pepe, som sannolikt är bröder, bodde på gatorna I en liten by i många månader. De räddades sedan av en spansk rescue grupp för nästan ett år sedan och har sedan dess bott i fosterhem. Gruppen har under hela tiden försökt att hitta hem till pojkarna men ingen har varit intresserad av dem. Nu har SOS blivit tillfrågade om vi kan hjälpa till att hitta hem till dem. De har det tyvärr inte så kul i det fosterhem de bor i, inte pga personerna men då det finns fler katter i hemmet och ingen av bröderna går ihop med katter så har det resulterat i att de får bo uppkopplade på gården hela dagarna. Det är inte en bra situation utan vi måste försöka hjälpa dem att få komma därifrån.
Både Bobby och Pepe är vänliga killar, de har inte några problem med andra hundar. De får komma ut på promenader och går då bra i koppel.

Som de bor nu får de inte alls det liv som de förtjänar, meningen var att de skulle vara en kort period i fosterhemmet. Fosterfamiljen är som sagt medveten om att situationen inte är bra och är därför tacksamma för hjälpen med att omplacera dem. Bobby och Pepe har antagligen bott tillsammans hela livet men det är inte nödvändigt att de placeras ihop.

Bobby:

Bobby är den som är tryggast av bröderna och var också lättast att fånga in när de räddades. Han beskrivs som mycket kärleksfull och vänlig när han möter människor för första gången.

Pepe:

Pepe är den ängsliga av bröderna och att fånga in honom tog längre tid. Under tiden i fosterhemmet har han blivit mer framåt och hans självförtroende har vuxit. I ett eget hem, där han skulle få mer uppmärksamhet tror fosterhemmet att han skulle bli lika trygg och säker som sin bror.

De kan vara klara att resa inom kort.

stor2

DSC03576

DSC03583

DSC03598

DSC03596

DSC03667

DSC03680