Klar1

Bess

Namn: Bess
Kön: Tik
Ålder: Född april 2015
Vikt: 13 kg
Mankhöjd: 46 cm

Beskrivning:

16 juli 2018

Bess finns nu på SOS hundgård, hon flyttade dit för några veckor sedan och har anpassat sig bra.

Hon är en lycklig hund som älskar sitt nya liv. Bess känner inte till något annat liv än det på en hundgård men nu sedan hon flyttat till SOS får hon två promenader per dag och kan fritt springa runt i playpen, hon tycker livet är toppen.
För tillfället delar hon kennel med lilla Eddie vilket fungerar bra, nu har även nykomligen Pebbles anslutit sig till dem, de tre kommer bra överens. Bess har blivit en favorit bland volontärerna, hon är älskvärd men inte krävande. En enkel vovve.

Bess fungerar bra på promenaderna men hon kommer behöva miljöträning när hon får ett eget hem, hon har ju som sagt inte sett något annat av världen än dessa hundgårdar, så allt är nytt. På hundgården är hon mycket trygg men allt annat är något man nog kommer få lägga en del tid på.

Nu har hon i alla fall levt tillräckligt länge på hundgård och vi hoppas att hennes tid snart kommer, så hon kan få sitt föralltidhem. Bess vill nog inte bo i en storstad utan helst lantligt eller i alla fall i en mindre stad, allt för att det inte ska bli för jobbigt för henne att anpassa sig.

Bess kan vara klar att resa inom kort.

 

30 maj 2017

Bess hittades av några personer som var på en tidig morgonpromenad på landet. Hon var bunden vid en bänk och det fanns inte några personer i närheten. Någon hade alltså avsiktligt satt fast henne där och hon var bara runt 10 veckor gammal. Nu finns hon på ett shelter där hon delar kennel med sju andra hundar. Bess skulle uppskatta om hon fick mer mänsklig kontakt och tillgivenhet. När personalen kommer in med mat och vatten blir hon ganska upphetsat och hoppar runt, liksom för att säga att hon finns där och att hon vill att de ska uppmärksamma henne. Hon är mycket bra med de andra hundarna och blir aldrig inblandad i något bråk. Bess är trygg med de människor som hon träffar, dock blir det inte så många. Hon har aldrig varit ute från sheltret och har aldrig blivit koppeltränad. Så det är en liten utmaning, men det brukar inte vara något stort problem. Bess skulle passa in i de flesta familjer som vill ge henne tid att anpassa sig vid allt det nya som en flytt från sheltret skulle innebära. Hon är säkert fågelhundsblandning av något slag så det skulle vara bra om nya familjen är villig att träna med henne så hon får använda sitt huvud också, vi tror att hon kan ha mycket potential att bli en riktig toppenvovve. 


thumbnail_022

thumbnail_045

thumbnail_025 2

thumbnail_056

thumbnail_016

thumbnail_012

thumbnail_007

4