Toppbild4

Tito - bokad

Namn: Tito
Kön: Hane
Ålder: Född april 2017
Vikt: 9 kg (22 sep)
Mankhöjd: 37 cm

Beskrivning:

5 augusti 2017

Tito hittades vid vägen längs SOS 1 tillsammans med en liten vuxen tik. Det var väldigt varmt och båda hundarna var hungriga och törstiga. Vi har ingen aning om var de kom ifrån men att de hittades då räddade helt säkert deras liv. Man beräknade att Tito var ungefär 6-8 veckor gammal då de hittades. Han var tunn och hade svullen mage, var full med mask. Han fick tillbringa några dagar i isoleringskenneln där han fick skugga, massor av vatten och mat. Han fick också behandling mot masken.

Man märkte redan från början att detta var en liten kille med stor personlighet, han är vänlig, tillgiven och mycket busig. Tito bor nu i en kennel tillsammans med tre andra småhundar och de tillbringar mesta tiden med att leka, mest älskar han att leka med lilltjejen Vida. Han är en trygg kille och vill vara med på allt som händer. En bra beskrivning på honom är rolig, kärleksfull och full med rackartyg. Tillsammans med sina kennelkompisar och de andra hundarna som de träffar när det är dags för tid i playpen är han mycket framåt men om någon av hans hundkompisar puttar bort honom eller råkar trampa på honom då är han känsligt och gråter lätt. Tito är ju ”babyn” i gruppen men kanske kommer han aldrig att bli en tuff kille.

Han tycker om sina promenader och koppelträningen går bra fast han är en nyfiken kille som lätt blir distraherad under promenaden. Han har blivit populär bland volontärerna just för att han är kul vovve och han älskar när han får uppmärksamhet och vill gärna dela med sig av kel och kramar.

Tito har nu kommit i den åldern när han börjar vilja lära sig saker så ett hem där man vill ägna tid åt att träna och aktivera sin hund vore toppen till denna kille.

Tito har ju ännu inte vuxit klart och vi gissar på att han kommer bli en mellanstor hund, Det är ju alltid svårt att veta hur mycket de växer. Gällande raser är det nog helt säkert podenco i honom, han har ännu inte visat några jaktinstinkter men man måste vara beredd på att det kan visa sig senare då han flyttat till sitt egna hem. Det är alltså möjligt att man inte kommer kunna ha honom lös förutom på inhägnat område.

Tito kan vara klar att resa till Sverige i slutet av september.

stor

035

037

045

054

082

080