topphundar-bilder

Velvet - bokad

Namn: Velvet
Kön: Tik
Ålder: Född oktober 2016
Vikt: 17 kg
Mankhöjd: 56 cm
Hals: 34 cm

Beskrivning:

29 december 2017

Återkommer med besked och mer info när Velvet kan vara klar för placering. Tar för tillfället inte emot intresseanmälningar på henne.13 oktober

Velvet kommer genomgå en operation. Hon kommer vara aktuell för adoption igen om ca 2 månader.14 augusti 2017

Velvet bodde som hemlös på landsbygden tillsammans med en annan hund, Billy. De höll till i samma område under en längre tid och en dam som såg dem kontaktade SOS för att be om hjälp. Velvet var i bra kondition men dock mycket underviktig. Nu bor både Velvet och Billy på SOS och delar för närvarande kennel.

Hon är en otroligt vänlig hund som bara älskar uppmärksamhet. Velvet är mycket intelligent och villig att lära. Det som hon älskar mest är när någon av volontärerna ger henne liten egentid och tränar med henne, hon älskar alla mäniskor. Hon är som svamp och suger åt sig allt som man visar/lär henne. Man har börjat klicker-träna henne hon verkar inte kunna få nog av det. Koppelträningen fungerar också mycket bra.

Velvet har en underbar personlighet, hon är tillgiven, trygg och ”klyftig”. Det är möjligen podenco i henne, men ännu har hon inte visat några tecken på jaktinstinkt. När de går på promenad är hon mer fokuserad på föraren än på att kolla efter eventuella kaniner.

Vi söker en familj till henne som är villig att träna/aktivera henne, hon har stor potential och det vore verkligen synd att inte ta tillvara den. Under den dag i veckan som det är hennes tur att vara i volontärernas hus så gillar hon att bara ligga och koppla av och kolla vad som händer runt henne. 

Om ni känner att ni har tid/möjlighet och vill lägga det på denna fina tjej så är ni kanske den familj som hon väntar på.

stor

ny6

ny3

ny12

ny10

ny1

039

2