klar 7

Charcoal - finns i Sverige

Namn: Charcoal
Kön: Hane
Ålder: Född mars 2017
Vikt: ca 15 kg (29 sept)
Mankhöjd: 52 cm - växer
Finns i: Fosterhem Munsö/Ekerö
Kontaktperson: Nina Ihrner 070-7413510

Beskrivning:

28 september 2017

Gemensam beskrivning på bröderna Chess, Chispa och Charcoal

Alla tre kom tillsammans med sin mamma till en mindre hundgård tidigt i maj månad. De bodde där till i juli då de fick komma till SOS. Kvinnan som har hundgården har många hundar att sköta själv så tyvärr fick inte dessa tre speciellt mycket tid så de blev aldrig särkskilt vana vid att handskas med. Detta har nu ändrats sedan de kom till SOS hundgård. När de kom var de rädda för det mesta men man ser förändring hos dem nu hela tiden och de har gjort stora framsteg. Charcoal har fått komma till ett fosterhem i Sverige, vilket gjorde att hans bröder kan få mer tid och det var bara positivt att dela på syskonen.

När det händer något nytt, ex vis kommer nya hundar, kan de skälla pga osäkerhet, då får man bara ta dem till sig så lugnar de sig och kan sedan hälsa på de nyanlända.

Koppelträningen pågår och det går bra, de får gå separata promenader för att vänja sig vid att vara ifrån brodern och även de andra hundarna.

Vi söker hem som är villiga att jobba med dem för att fortsätta stärka deras självförtroende, de är inte speciellt nervösa men pga sin start i livet har de lite att ta igen gällande sin utveckling.

Chess:

Han är ”babyn” bland syskonen, mycket vänlig, fortfarande lite blyg men vill gärna ha uppmärksamhet men är lite osäker på hur han ska göra för att få det. Han kommer bli en toppenhund i rätt familj, Chess kan bo antingen som ensamhund eller med en kompis i familjen. När en volontär ägnade honom extra mycket tid så uppskattade han det mycket och sökte sig sedan till henne för mer uppmärksamhet. Det är ett stort framsteg för denna kille.

Chispa:

Han är den mer lekfulla brodern, älskar leksaker och bollar. När något händer runt de andra hundarna vill han alltid vara med. Han är intelligent och har stor potential. Han skulle passa i en familj där det redan finns en stabil äldre hund eller/och en familj som är beredd att lägga mycket tid på honom för aktivering/träning.

Charcoal

Han var medan han var kvar på hundgården den osäkraste av bröderna, han höll sig i bakgrunden och kollade på när brorsorna lekte. Nu har han kommit till ett fosterhem och mer information om honom kommer från hemmet när man lärt känna honom lite mer. Kan redan nu säga att han gör stora framsteg och redan blivit en mer säker och framåt kille i sin nya hundflock.

Stor

023

028

045

Coal 1

094

Coal 2