klar 4

Ramon

Namn: Ramon
Kön: Hane
Ålder: Född december 2016
Vikt: 22 kg
Mankhöjd: 61 cm
Hals: 37 cm
Finns i: Fosterhem i Stockholm

Beskrivning:

6 oktober 2017

Ramon kom till gården i början av september. Hans förra familj skulle flytta hem till Finland igen och ville inte ha kvar honom. De sa att vi antingen fick ta honom eller så skulle de slänga ut honom på gatan och bara dra. Man upphör aldrig att förvånas över människor. Vi valde såklart att hjälpa denna fina kille som beräknas vara ca 10 månader.

När Ramon kom in så var han stressad och förvirrad. Höjde man handen av någon anledning så ryggade han tillbaka lite. Så troligtvis har han inte haft en lätt tid i sitt hem. Vi tror att han inte riktigt fått vara valp någon gång och kanske heller inte fått umgås med andra hundar så mycket. Han har inga problem med andra hundar och är väldigt snäll men han blir lätt frustrerad om de ej vill leka med honom och kan då ställa sig och skälla på de andra hundarna. Ramon tyckte att det var jättekonstigt att sätta på sig sele i början och han drog en del men knäpper man kopplet fram på selen så går han fint.

På promenaden har vi stött på katter och de var inga problem att passera. Han tittade knappt åt dem och fortsatte tugga på sitt pringles-rör som han hittat lite tidigare på promenaden.

Han absolut älskar leksaker och att ha dragkamp med både människor och andra hundar. Ger du honom en sak (leksak, pinne osv) så bär han gärna med sig den hela promenaden.

Han vet inte riktigt sin storlek och är än så länge ung så det är mycket fart och fläkt.
Ramon skulle behöva komma till någon som vill träna mycket både fysiskt och psykiskt med sin hund då det märks att det behövs.

Nu har Ramon kommit in mer i livet på gården men han trivs inte riktigt med kennel-livet utan skulle vilja ha en familj så fort som möjligt som kan ge honom det han behöver och förtjänar!

En riktigt fin kille som kommer att funka i de flesta familjer.

Han kan resa efter den 7 november.Stor

1

11

5

8

9

10

3

7