Toppbild10

Harry

Namn: Harry
Kön: Hane
Ålder: Född april 2017
Vikt: 18 kg (8 nov)
Mankhöjd: 55 cm - växer

Beskrivning:

11 november 2017

Harry är en av två valpar vars mamma är en hemlös mastin som bor på landsbygden. En hundälskande spansk kvinna brukar ge henne mat när hon kan. Det är en stor hund så antagligen fick hon fler än två valpar men dessa var de man såg.  De blev omhändertagna och fick först bo ute några veckor i en valpkennel, sedan fick de komma till ett fosterhem. Där stannade Harry till i början av september då han fick komma till SOS hundgård. Han är en ganska blyg valp så han bor för tillfället i volontärernas hus för att han ska bli mer framåt och trygg. Han gör framsteg och blir mer säker. Harry älskar andra hundars sällskap och hans absolut bästa kompis är schäferkillen Rupert. Hans förtroende för människor växer men han trivs absolut bäst tillsammans med andra hundar.

Harry är en lugn, vänlig, enkel kille, som verkligen inte tar för sig. Han söker inte uppmärksamhet men när volontärerna ger honom tid för klappar och kramar så accepterar han och tycker mer och mer om det. Han leker en hel del med de andra hushundarna, stora som små, men mest gillar han ju att vara nära Rupert. Han tillbringar också mycket tid med att bara ligga på någon soffa och slappa och titta på vad som händer i huset. Han tycker om sina dagliga promenader och går nu riktigt bra i koppel. Till Harry söker vi ett hem där det redan finns åtminstone en hund. Han skulle naturligtvis kunna bo som ensamhund men då krävs det att familjen är villig att lägga mycket tid på att jobba med honom så att hans självförtroende fortsätter växa. Han har ju redan gjort stora framsteg på SOS och i rätt familj/miljö så bör han kunna fortsätta utvecklas.

Harry kan nog bli en ganska så stor hund, han är ju ännu ung och kommer fortsätter växa ytterligare, hur stor han blir kan vi förstås inte säga men han är nog inte färdigvuxen förrän om flera månader.

Han kan vara klar att resa inom kort.

Stor

Harry 4

Harry 2

223

215

014

Harry 3