topphundar-bilder

Lucy - bokad

Namn: Lucy
Kön: Tik
Ålder: Född februari 2017
Vikt: 8 kg
Mankhöjd: 40 cm

Beskrivning:

30 november 2017

Till för några veckor sedan bodde Lucy som hemlös på tomten till ett sjukhus inåt landet. Det har tyvärr blivit ett populärt ställe för folk att dumpa oönskade hundar på. Personalen på sjukhuset tyckte synd om henne, hon var en enda valpen där, så de gav henne en filt som hon skulle kunna sova på i en lugn hörna. De gav henne också mat regelbundet. Sedan kontaktade de en lokal rescue grupp och bad om deras hjälp med henne. Man har hittat ett kort-tids-fosterhem till henne och hon har varit hos veterinären för att bli undersökt, vaccinerad och blodtestad. Hon är i god kondition trots att hon bott i flera veckor som hemlös valp. SOS har nu blivit tillfrågade om vi kan hjälpa dem med att hitta ett hem till Lucy. Vi har vid fler tillfällen tidigare hjälpt dem och hittat bra hem till hundar så vi hoppas nu förstås på att vi även ska kunna hjälpa till med denna fina tjej.

Det tillfälliga fosterhem som hon nu befinner sig i är inte optimalt, hon får bo ute på terrassen och bara komma in i köket för att äta. I Spanien är detta inte alls ett ovanligt sätt att hålla hund på, men för oss känns det inte alls bra. Familjen säger att hon har ett mjukt sätt och stor önskan att bli älskad, en lekfull tjej som verkar ha lätt att lära. När hon blir tillsagt går hon direkt till sin bädd.

Rescue-gruppen ville nyligen tillbringa lite tid med henne för att själva skaffa sig en uppfattning och kunna ge oss mer och rätt information om henne. De tog med henne till en plats där hundar kan springa fritt och leka, hon skötte sig bra i bilen och hon älskade att leka med de två andra småhundarna som också fick följa med på utflykten. Lucy blev dock lite nervös när de mötte större hundar på promenaden. Det fungerade bra med de personer som tog med henne dit men hon blev lite blyg när de mötte nya/främmande människor. Lucy har gjort några besök hos veterinär för att vaccineras och testas och hon har skött sig bra vid de resorna, både i bilen och hos veterinären.

Lucy är verkligen en trevlig liten hund med mycket potential. Vi hoppas nu att hon kan få en egen familj som vill ge henne en massa kärlek. Det är extra svårt för svarta hundar att hitta hem i Spanien då det är många spanjorer som tror att svarta hundar betyder olycka.

När man ser bilderna på henne kan man få intrycket att hon är en större hund men vikt och höjd stämmer.

Lucy kan vara klar att åka från början av januari.

Stor

lucy10

Lucy14

Lucy13

Patitas Lucy 4

Patitas Lucy 5

Lucy11