324

Björn

Namn: Björn
Kön: Hane
Ålder: Född februari 2017
Vikt: 6 kg
Mankhöjd: 33 cm
Hals: 21 cm
Finns i: SOS Animals hundgård

Beskrivning:

14 januari 2018

Björn hittades när han vandrade omkring helt ensam bredvid en motorväg för några veckor sedan. Han var i bra kondition men hade inte något microchip. Han hittades i ett område där det är många hemlösa hundar. Gill och volontären Björn (som vovve-Björn är döpt efter) kom åkande där och stannade för att plocka upp honom och han fick följa med till SOS hundgård.

Lille Björn har anpassat sig till kennellivet ganska snabbt, han fungerar med alla hundar som han träffat och delar för närvarande kennel med tre större hundar. Han är en sorgsen liten kille som nog inte haft någon bra början på sitt liv. Han är något försiktig, men att sitta i någon volontärs knä och få lite närhet och kel är något han uppskattar mycket, han är dock aldrig påträngande.  När det är dags för lek i playpen märker man att han har dåliga erfarenheter sedan tidigare, om man t.ex tar upp en boll eller något annat för att kasta så backar han undan och ser orolig ut. Man kan bara gissa vad han varit med om, men kanske har någon kastat saker efter/på honom.  Han blir också rädd när kameran kommer fram så det är svårt att fota honom, svansen åker in mellan benen och han ser ut att vänta på att något dåligt skall hända, förhoppningsvis ska det inom kort komma fler/bättre foton på killen.

Han går bra i koppel och det fungerar också bra att klippa hans klor. Björn är verkligen en söt liten kille som är populär bland volontärerna. Han har ju bara varit på gården några veckor och förhoppningsvis kommer han känna sig tryggare när han märker att ingen vill honom illa. Han behöver ett lugnt och stabilt hem som ger honom mycket kärlek och trygghet.

Vi söker ett hem utan små barn till Björn. Han är en kille som man bara vill ta upp och mysa med och få honom att förstå att allt är bra och att inget ont kommer hända honom mer i framtiden.

Björn kan vara klar att åka i början av mars.

stor

045

032

011

048

Little Bjorn