Toppbild13

Ricky - bokad

Namn: Ricky
Kön: Hane
Ålder: Född november 2014
Vikt: 3,5 kg
Mankhöjd: 30 cm
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: Jeanette Sjöblom 070-3163760

Beskrivning:

15 januari 2018

Ricky, som nuvarande familjen kallar Håkan, har varit i familjen sedan några månader men nu de tagit beslutet att omplacera honom. Texten nedan är från nuvarande matte:

Vi har en helt fantastisk hund som vi nu bestämt ska få en andra chans i livet hos någon som kan ge honom ett bättre liv än han kan få hos oss. Misstaget vi gjorde var att vi skaffade honom som förstagångshund utan att inse rasens krav på ledarskap och aktivering, det är en aktiv ras (i alla fall mix med dvärgpinscher) som kräver både fysisk och psykiskt aktivering. Han är så söt så vi föll pladask för honom men har nu insett att vi inte har förutsättningarna som krävs för att han ska få ett bra liv. Vi bor i stan och han kan lätt gå upp i varv av allt som händer här så ett lugnare område vore också bra för honom. Han är en underbar hund och den som sköter honom rätt kommer garanterat få en vän för livet, han är otroligt lättlärd och intelligent. Han fungerar bra med både barn och nya människor. Gos och mys i soffan är hans favoritsysselsättning och han vill gärna ligga så nära som möjligt. Han vill vara med i allt som händer men behöver tränas på att vara ensam hemma, han blir orolig om man lämnar honom, korta stunder går bra men har han däremot sällskap av en annan hund fungerar det bättre.

Ricky är van att åka kollektivtrafik och bil och älskar att vara med i nya situationer. Att gå fint i koppel är inga problem och han hälsar gärna på alla hundar han ser.

Han är ju en liten hund så ett hem utan små barn är vad vi söker till honom, Ricky vill nog gärna att det finns en kompis i hemmet, annars kan han förstås också bo som ensamhund.

stor2

Håka1

Håkanjul

Håkansol

Håkanute

Håkan med vänner

Håkan-tbana