Toppbild13

Mandy - bokad

Namn: Mandy
Kön: Tik
Ålder: Född februari 2017
Vikt: 7 kg
Mankhöjd: 34 cm
Hals: 28 cm

Beskrivning:

5 februari 2018

Mandy var en av åtta hundar som kom från ett privat rescue, som en spansk kvinna har, sommaren 2017. Kvinnan har ingen möjlighet att själv placera hundarna och hon har alldeles för många, så situationen för de hundarna är inte alls bra. SOS försöker hjälpa henne så mycket och ofta vi kan. Lilla Mandy kom då tillsammans med sin mamma Molly och det gick inte att separera dem, de var helt beroende av varandra. Tyvärr var Molly väldigt undergiven, rädd och försiktig och ville helst inte alls synas. Denna försiktighet smittade av sig på dottern Mandy. För ca tre månader sedan fick Molly ett eget hem och flyttade till England och det går förvånansvärt bra för henne i nya hemmet och hon har, som man säger, verkligen kommit ur sitt skal. Lilla Mandy grät i två dagar efter att Molly flyttat men sen har det visat sig att det var det bästa som skedde, det var nog en förutsättning för att även Mandy skall bli en säkrare och tryggare vovve. Meningen är ju trots allt att valpar och valpmamman skiljs åt.

Nu bor Mandy i en grupp med trygga vovvar och hennes självförtroende växer, mest håller hon sig till en äldre hane, Ronnie, hon har även flyttat in i hans koja och de sover där tillsammans varje natt.  Under tiden på hundgården har hon delat kennel med många olika hundar, det är ju hundar som flyttar och nya som kommer in så det ändras hela tiden. Hon har inte haft några problem med någon av de hundar hon bott med. Hon har ett bra hundspråk.

Med volontärerna är Mandy nu mer framåt, tidigare var hon mycket tillbakadragen men nu, när hon väl känner dem, kommer hon direkt fram och hälsar när någon kommer in i hennes kennel. Hennes förtroende för människor växer dag för dag. När det är dags för promenad blir hon mycket lycklig när hon ser att man kommer med hennes sele och koppel, hon älskar sina promenader och håller sig gärna i täten. Den försiktighet som hon ibland annars kan visa försvinner helt när hon får gå på promenad med sina kompisar.

Mandy har nu utvecklats så pass att det är dags för henne att få ett eget hem. Den personen/familjen måste naturligtvis vara beredd på att fortsätta jobba med att få henne att bli en ännu tryggare vovve, men med mycket tid och kärlek så kommer hon helt säkert att fortsätta utvecklas. Mandy skulle säkert uppskatta om det redan finns en hundkompis i nya hemmet, men annars kan hon också leva som ensam hund bara hon får mycket tid och uppmärksamhet. Hon har ju aldrig hittills bott utan andra hundar.

Mandy kan vara klar att resa inom kort.

Stor

010

021

0212

018

034