Toppbild7

Effie - bokad

Namn: Effie
Kön: Tik
Ålder: Född juni 2017
Vikt: 7 kg
Mankhöjd: 36 cm
Hals: 26 cm
Finns i: SOS Animals hundgård

Beskrivning:

25 februari 2018

Effie kom, tillsammans med fem andra hundar, varav en är hennes bror, till SOS hundgård i början av februari från en spansk dam som har en privat rescue. Vi försöker hjälpa henne med att placera en del hundar då situationen på den gården inte alls är bra för hundarna, hon gör så gott hon kan men det är för många hundar och hon klarar inte av dem alla, så de är inte så vana vid hantering. Effie och hennes bror hade kommit till damen genom att de blivit lämnade utanför hennes hus i en hink när de var väldigt små.

Effie är en mycket trevlig och söt liten valp. Hon var inte alls trygg de första dagarna på gården men det har ändrats ganska fort. Hon svarar bra på vänlighet och beröring från volontärerna och hennes förtroende för människor växer.

Koppelträningen har börjat men det är något helt nytt för henne så det är något som man nog måste träna på en del till men hon är en intelligent tjej så ska det nog inte ta så lång tid. Hon har också blivit badat och det var inte några problem.

Hon har sedan hon kom in bott i en av de stora kennlarna tillsammans med de andra hundarna hon kom till SOS med, det har fungerat mycket bra, men nu har Effie fått flytta in i huset som volontärerna bor i. Detta då hon precis börjat löpa och då måste man hålla henne åtskild från de hanarna. Det kommer vara positivt för henne att få dela rum med volontärer och få massa uppmärksamhet från dem.

Vi tror att Effie kan passa in i flesta olika familjekonstellationer, hon har en härlig personlighet.

Effie bör vara resklar från mitten av april

stor

010

effieIMG_7033

effieIMG_5973

Effie 4

effieIMG_7028