Toppbild6

Aldara - reserverad Tyskland

Namn: Aldara
Kön: Tik
Ålder: Född januari 2017
Vikt: 13 kg
Mankhöjd: 44 cm
Finns i: Malaga dog pound

Beskrivning:

9 mars 2018

Aldara blev lämnad till en avlivningsstation i mars 2017. Hon lämnades där tillsammans med sina syskon och de var då bara några månader gamla. Där fick de växa upp instänga i en bur och till slut var det bara hon kvar, vi tror och hoppas att hennes syskon fick egna hem och inte gick ett annat öde tillmötes. Till slut när hon stod på tur för avlivning lyckades personal från Malaga hundgård rädda henne därifrån.

Aldara är en lycklig och lekfull vovve som älskar att leka med andra hundar, en mycket social tjej. Det spelar ingen roll vilka personligheter de andra hundarna har utan om det är en dominant hund ger hon sig och bryr sig inte om de trycker ner henne. Hon leker öht försiktigt och är inte den som tar för sig. Aldara älskar också att leka med tennisbollar som hon gärna delar med sig av till de andra hundarna. På henne verkar det som om hon aldrig varit utsatt för dåliga händelser utan bara lever för de goda sakerna i livet. När man testade henne med katter så var det inte några problem.

Aldara är mycket tillgiven mot människor, det behövs bara att hon träffat en person några få gånger så känner hon igen den. Då studsar och hoppar hon av glädje att ses igen.

Hon är enkel att hantera och fungerar bra med barn. Aldara skulle säkerligen passa utmärkt i en barnfamilj.

Aldara fick också följa med personalen på hundgården på en tur till staden där de skulle delta i en protestaktion. Då kunde man se att hon vuxit upp i en bur och inte var van vid så mycket intryck och ljud. Hon var lite rädd i bilen men accepterade det och satt lugnt och fint. Hon var också lite rädd för alla höga ljud, hon är inte rädd för människor utan det var trafiken och öht stadens ljud som skrämde lite, något hon aldrig upplevt tidigare.

Aldara har en speciell personlighet, hon behöver tid för att anpassa sig och vänja sig vid allt som en flytt innebär, ny miljö, nya ljud osv. Hon skulle säkert kunna passa i de flesta familjer, också som förstahund, huvudsaken är att man har förståelse för att man måste jobba med att vänja henne vid allt nytt. Det kan ju ibland ta tid och många har tyvärr inte tålamodet utan för stora förväntningar på sin nya familjemedlem. En vovve med en härlig personlighet som verkligen förtjänar ett bra föralltidhem efter sin tråkiga början på livet.

Film

stor

DSC_0477 copia

DSC_0505 copia

DSC_0537 copia

DSC_0471 copia

DSC_0441 copia

DSC_0445 copia