Untitled2

Yago - bokad

Namn: Yago
Kön: Hane
Ålder: Född augusti 2016
Vikt: 18 kg
Mankhöjd: 51 cm
Hals: 38 cm
Finns i: SOS Animals hundgård

Beskrivning:

18 mars 2018

Yago bodde vid en kommunal sopstation i byn Alora. Då han synts till där ett tag var det en dam som ofta hjälper hemlösa hundar som tyckte det var dags att hjälp honom så hon stannade bara sin bil och öppnade dörren. Han hoppad direkt in. Ingen i byn ville kännas vid honom och han hade inte heller något chip. SOS brukar hjälpa damen med att placera hundar då hon inte alls har någon möjlighet att placera alla de hundar som dumpas hos henne. Yago fick komma till SOS för några veckor sedan och nu hoppas vi att han ska kunna få ett eget, kärleksfullt hem.

När han var hos kvinnan i Alora fick han bo i ett mycket litet hus tillsammans med många andra hundar av olika storlek och ålder, vilket inte var något problem för honom. Sedan han kom till SOS har han bott med några olika hundar och det har inte heller varit några problem. För tillfället delar han kennel med fyra mindre hundar, bl a Roy och Stella. Yago är en lugn kille med en vänlig personlighet.

Han njuter av de dagliga promenaderna och tycker också mycket om när det är dags för lekstund i playpen. Yago har nyligen visat att han gärna vill delta i leken och det är härligt att se honom leka.

Det är en underbar hund som verkar gilla alla, både hundar och alla volontärer, en vänlig men ej krävande kille. Något som han verkligen älskar mer än allt är mat, han vet när det är matdags och det är den enda gången som man kan se att han blir upphetsad, annars kan man beskriva honom som en mycket lugn kille.

Yago var I bra kondition när han kom till SOS, det saknas dock en bit av hans ena öra, det ger honom ett speciellt utseende. Man kan bara spekulera över vad som kan ha hänt honom.  Kan ju vara från födseln eller någon händelse tidigare i livet. Han är ju uppenbarligen schäfer, men mix med någon annan ras, vilket man kan utgå från med tanke på att han har så korta ben. En charmig kille som blivit mycket populär på gården. Nu hoppas vi att han snart kommer få ett eget hem där han kan få mycket mer egentid, gärna en familj som är intresserad av att testa om han kan vara intresserade av någon form av träning/aktivering. 

Han kan vara klar att resa från den 14 april

stor2

006

11

007[1]

12

25

26

29