Toppbild9

Dixie - senior

Namn: Dixie
Kön: Hane
Ålder: Född juli 2012
Vikt: 13 kg
Mankhöjd: 53 cm

Beskrivning:

10 juli 2018

Dixie hittades för ca fyra år sedan då han sprang omkring på vägen och kollade in bilarna. Antagligen hade han blivit utslängd från en bil och sprang och letade efter sin familj. Han var i bra kondition, mycket vänlig, och när en man stannade bilen så hoppade Dixie direkt in i bilen. Man hittade inte något microship på honom och det var inte någon i byn som kände igen honom. Mannen som hittade honom kunde inte behålla Dixie men han fick stanna i den familjen i några månader tills man hittade ett bra hem till honom. Till slut fick han ett hem för ca tre år sedan hos ett par som verkligen älskade honom. Tyvärr så har paret separerat och planerna var att kvinnan skulle behålla honom men pga ekonomiska problem fick hon lov att flytta och kunde inte ta med sig Dixie, så han var återigen hemlös. Nu får han bo på en boardingkennel i väntan på att ett nytt hem ska hittas till denna fina kille. Han räknas nu som senior men bör ha många år kvar. SOS har lovat att vi ska försöka hitta ett hem till honom. Förhoppningsvis finns någon, kanske äldre, person som känner att man vill ge honom en plats i sitt hem. Han förtjänar, liksom alla hundar, att återigen få ett eget hem.

Man beskriver Dixie som en underbar hund, han är mycket social och älskar människor. Han är rolig och älskar att leka med sin boll och också att leka i vatten. Dixie fungerar bra både med andra hundar och även katter.

Han var en älskad familjemedlem och det var inte hans fel att familjen inte kunde behålla honom. Nu är det en mindre rescuegrupp inåt landet som ansvarar för honom och som står för kostnaderna för uppehället på kenneln. De har försökt att hitta ett hem till honom men inte lyckats, så nu hoppas vi på bättre tur. 

Som man ser på någon bild har han väldigt fula tänder, men man skall naturligtvis se till att han rengörs i munnen innan han åker.

Dixie 6

Dixie 8

thumbnail_Dixie 3

Dixie 1

thumbnail_Dixie 4

Dixie 7