klar 2

Susan

Namn: Susan
Kön: Tik
Ålder: Född december 2017
Vikt: 19 kg.
Mankhöjd: 56 cm. - växer
Finns i: SOS Animals hundgård

Beskrivning:

14 augusti 2018

Susan hittades tillsammans med sju syskon övergivna ute på landet när de var ca sex veckor gamla. Barnen som hittade valparna lämnade dem till en spansk kvinna som redan har trettio hundar. Hon tog trots det emot dem och sedan kontaktade hon SOS för att be om hjälp med att hitta hem till dem. 

Susans syskon har nu alla fått egna hem och hon flyttade till SOS hundgård för ca tre månader sedan, hon är verkligen en lycklig “liten” tjej. Hon älskar alla volontärerna och är toppen med alla hundar som hon möter. Susan delar kennel med fler olika hundar och hon accepterar alla och alla accepterar henne. Det är en enkel och trygg vovve som alltid söker efter något skoj, hon är ju en valp och är intresserad av allt hon hittar, kan vara en pinne, en ny leksak eller så någon av volontärernas skor som hon hittar då hon får komma till volontärernas hus. En dag i veckan får de komma dit på besök och det uppskattar hon mycket. Under deras dagliga tid i playpen brukar hon leta upp gamla bollar och leksaker, Susan tycker också om att bada i hundpoolen som finns där.

Hon växer fortfarande och lär nog bli en ganska så stor hund, några av hennes syskon ser väldigt mycket ut som spansk mastin, men man ser att hon är en mix av många raser, vi tror att en av dem kan vara podenco. Under den dag som de tillbringar i volontärhuset kan de gå runt fritt på gården och man har inte sett något jaktbeteende hos henne, hon vill hålla sig i närheten av människor men man kan förstås inte säga att det inte finns jakt i henne, det kan ju komma fram när hon blir äldre, då podenco ju är en jakthund, dock är det väldigt olika hur jaktintresserade de är. Men något man bör vara medveten om.

Susan skulle nog passa i de flesta familjer, hon har en underbar personlighet och börjar blir klar för lite träning. Om det redan finns en hundkompis i blivande hemmet vore det kul för henne men det är inte avgörande för placering.

 

thumbnail_010

thumbnail_002

thumbnail_030

thumbnail_044

thumbnail_041

thumbnail_031

thumbnail_038 2