klar 6

Rubio - finns i Sverige

Namn: Rubio
Kön: Hane
Ålder: Född oktober 2012
Vikt: 20 kg
Mankhöjd: 62 cm
Finns i: Fosterhem i Höör

Beskrivning:

10 september 2018

Uppdatering från fosterhemmet:
Rubio är ett riktigt charmtroll. Han vill alltid lägga huvudet i ditt knä och helst krypa ihop så nära som möjligt och gosa. Ute är han energisk och lekfull. Tycker om att leka med pinnar och bollar men är dålig på att ge ifrån sig dem.
Han går fint i koppel men går även att ha lös. Vi har precis flyttat ut på landet där han får springa och sträcka på sig ordentligt. Han kommer alltid vid inkallning och håller alltid koll på vart man är.
Rubio är väldigt respektfull mot alla andra hundar. Han går inte fram till okända hundar eller människor, skäller inte och söker inte någon kontakt förrän han lärt känna den andra hunden. Han bor tillsammans med en hane och två tikar vilket funkar väldigt bra.
Dock har han ganska mkt jaktinstinkt och jagar katterna och vilt ute om han får syn på nåt.
Det finns inte något ont att säga om denna fantastiska kille, hans största last är väl isåfall att han gärna stjäll mat om han får möjlighet till det.
13 februari 2018

Denna snygga kille söker fortfarande sitt egna hem. Rubio fick nyligen följa med personalen på hundgården på en dagsutflykt, han skötte sig exemplariskt. Det var inga problem att åka bil och han var lugn i en miljö med mycket folk och andra hundar. Rubio fick även träffa barn och det fungerade bra.15 september 2017

Rubio och en annan hund blev kvarlämnade i ett hus då deras förre ägare drog och lämnade kvar hundarna. De hade lämnat fullt med mat på golvet, man kan verkligen fundera över hur de hade tänkt. Som tur var upptäckte grannarna att hundarna var ensamma och kontaktade polisen som i sin tur tog dem till Malaga dog pound som SOS samarbetar med.

Rubio är en mycket glad och framåt kille. Han uppskattar sin tid i play pen då han kan få springa av sig och busa med sina kennel kompisar. Han har inga problem att dela med sig av leksakerna och likadant med mat då han inte alls är vaktig av sig utan låter de andra hundarna äta från samma matskål. Rubio går bra i koppel och har även fått prova på att åka bil. Han har också träffat katter men det fungerade mindre bra.

Vi tror att Rubio kan passa i vilken typ av familj som helst, dock utan katt. Någon som kan ta ut honom på långa promenader och aktiviteter. Det är mycket podenco i honom vilket kan betyda att man inte kan ha honom lös förutom på inhägnat område. Det är ju en kille som behöver få röra på sig så antingen får man en kompis på sina löprundor eller så bör man ha tillgång till någon inhägnad hundpark så han får springa av sig ibland.

Filmstor

thumbnail_IMG_8398

thumbnail_IMG_8360

DSC_0108 copia

DSC_0540 copia

thumbnail_IMG_8427

thumbnail_IMG_8393

thumbnail_IMG_8149