22

Sigge - bokad

Namn: Sigge
Kön: Hane
Ålder: Född mars 2018
Vikt: 7 kg. 30 okt
Mankhöjd: 34 cm. - växer

Beskrivning:

30 oktober 2018

Lille Sigge hittades när han vandrade omkring på gatorna i en by inåt landet i början av oktober. Han såg väldigt deprimerad och ledsen ut så några vänliga spanjorer valde att hjälpa honom, han var i ganska bra kondition, lite underviktig, han hade inte något microchip. De tog honom till det närmaste sheltret de kände till och lämnade honom där. Det var till en kvinna som SOS brukar hjälpa med att placera hundar. Så kommer även ske med Sigge, så snart det finns plats på vår hundgård kommer han att få flytta dit, men till dess får han bo i huset hemma hos Maria på hundgården Det tog några dagar innan han kunde koppla av och slå sig till ro men nu är han en lycklig liten kille.

Tidigare i år så vet vi om att en spansk familj lät sin tik para sig och att de sen sökte hem till hennes valpar, vi tror att Sigge kan vara en av dessa valpar. Då kunde inte Maria hjälpa dem att ta någon valp pga att det gick parvo på hundgården, så det hade inte varit en säker miljö för fler valpar. Vi kan naturligtvis inte veta att han är en av de valparna men de är en mix av Breton och Bodaguero så utseendemässigt stämmer det. En underbart söt liten vovve.

Det är en mycket lekfull, tillgiven liten vovve som älskar kramar, han leker konstant med de andra hundarna i huset. Man har börjat med koppelträning och det fungerar bra. 

Han är ju en ung hund och kommer säkerligen att växa en del till, men blir antagligen inte så mycket större, svårt att sia om storlek. Sigge kan säkert passa in i de flesta familjekonstellationer.

Han har ännu inte börjat med sina vaccinationer så det kommer dröja till någon gång i januari innan han kan vara klar att resa till sin nya familj.

thumbnail_227

thumbnail_219

thumbnail_225 3

thumbnail_229

thumbnail_237 2